Sabtu, 29 Oktober 2011

BIOGRAFI SBY ( BHS. SUNDA)


http://bethz05.files.wordpress.com/2009/11/sby-presiden-republik-indonesia-2009-2014.jpg?w=175&h=252Dr. H. Susilo Bambang Yudhoyono ( anu sok biasa disebut SBY ) nyaeta Presiden Republik Indonesia anu ka genep, sakaligus Presiden mimiti nu dipilih langsung ku rahayat Indonesia. Jeung Drs. M. Jusuf Kalla ( JK ) salaku wakil presidenna, SBY kapilih dina pemilihan presiden taun 2004, anu ngusung agenda “ Indonesia yang lebih adil, damai, sejahtera dan demokratis” . Basa eta, SBY – JK ngunggulan rivalna, nyaeta Megawati Soekarnoputri – Hamzah Haz ( 60% sora pamilih ). Dina tanggal 20 Oktober 2004, Majelis Permusyawaratan Rakyat ( MPR ) ngalantik SBY jadi presiden jeung Jusuf Kalla nu jadi wakilna. Presiden SBY diboborkeun di Pacitan Jawa Timur tanggal 9 September 1949. SBY mangrupakeun anak tunggal ti R. Soekotji jeung Sitti Habibah. Geutih prajurit nurun ti ramana nu mangrupakeun pensiunan Letnan. Indungna, mangrupakeun putri salah sahiji pendiri Ponpes Tremas. Indungna anu ngadorong SBY jadi saurang penganut agama Islam nu taat. Sanajan SBY teh anak tunggal, anjeunna tetep pinuh ku rasa sumanget jeung kerja keras. Pas anjeunna sakola di Sakola Rahayat Gajahmada, SBY geus katingal prestasina. SBY pinter jeung faseh pisan dina pelajaran Basa Inggris. SBY ngasah kamampuan jeung bakat – bakatna di sakola eta. SBY resep pisan miluan kagiatan kasenian. SBY jadi penulis puisi, carpon, pamaen teater, jeung pamaen band. Karya – karyana sering dikirimkeun ka majalah – majalah. Salain kasenian, anjeunna oge resep olahraga. SBY nyaeta seorang ilmuwan anu nggeus kauji. Anjeunna meunang gelar “Master in Management” ti Universitas Webster Amerika Serikat taun 1991. Lanjutan pendidikannana lumangsung di Institut Pertanian Bogor. Taun 2004 SBY lulus ti IPB jeung meunang gelar “Doktor Ekonomi Pertanian”. Di taun 2005, anjeunna meunang anugerah dua gelar “Honoris Causa”, ti sakola almamaterna. Sewang – sewang ti Universitas Webster Amerika Serikat ( bidang ilmu hukum ), jeung ti Universitas Thammasat Thailand ( bidang ilmu politik ). SBY oge mangrupakeun anggota militer. Neruskeun jejak ramana. SBY lulusan terbaik AKABRI angkatan darat dina taun 1973, teras ngabdi ka nagara janten Perwira salami 27 taun. Anjeunna meunang pangkat Jendral TNI di taun 2000. Dina masa eta, anjeunna miluan sarangkean pendidikan jeung pelatihan di luar negeri. Diantarana nyaeta SBY perenah janten dosen di Seskoad, jeung di Universitas Command and College di Amerika Serikat. Lamun dina tugas militerna, SBY perenah jadi Komandan Brigade Infanteri Lintas Udara 17 Kostrad, terus jadi Panglima Kodam II Sriwijaya, jeung Kepala Staf Teritorial TNI. Anjeunna oge perenah bertugas di misi – misi perdamaian luar negeri. SBY jadi “Commander of United Nations Military Observers” ( Komandan Kontingen Militer Indonesia) jang misi ngadamaikeun karusuhan di Bosnia Herzegovina taun 1995-1996. Saanggeus ngabdi jadi perwira salami 27 taun, SBY ngalaman masa percepatan jadi pensiunan salama 5 taun, kusabab anjeunna ngajabat jadi Menteri di taun 2000. Atas pangabdiannana, anjeunna meunang 24 tanda kahormatan jeung bentang jasa. Diantarana nyaeta Bentang Satya Lencana PBB UNPKF, Bentang Dharma, jeung Bentang Maha Putra Republik Indonesia Adipurna. Bentang Maha Putra Republik Indonesia Adipurna teh nyaeta bentang atawa tanda jasa anu pangluhurna di Indonesia. Saacan dipilih rakyat dina pamilihan umum presiden, SBY oge loba ngalaksanakeun tugas – tugas pamarentahan salaku Menteri. http://bethz05.files.wordpress.com/2009/11/sby-retouch-besar.jpg?w=176&h=246SBY perenah jadi Menteri Pertambangan dan Energi, jeung Menteri Koordinator Politik, Sosial dan Keamanan di Kabinet Persatuan Nasional ( jaman Presiden Abdurrahman Wahid). Anjeunna oge perenah jadi Menteri Koordinator Politik dan Keamanan di Kabinet Gotong-Royong ( jaman Presiden Megawati Soekarnoputri). Dina ngemban tugas salaku Menteri Koordinator, SBY mulai katelaah luas ku dunya internasional. Sabab kaliheiannana dina ngarengsekeun tugas – tugasna . Presiden Yudhoyono oge dikenal aktif pisan di loba organisasi masarakat sipil. Anjeunna perenah ngajabat salaku “The Co-Chairman of the Governing Board of the Partnership for the Governance Reform”. Salah sahiji upaya Indonesia dan jeung organisasi -organisasi internasional jang nganingkatkeun tata kapamarentahan di Indonesia. Teras anjeunna oge mangrupakeun Ketua Dewan Pembina di Brighten Institute ( lembaga kajian teori jeung praktek kebijakan pembangunan nasional ). Presiden Yudhoyono oge saurang panulis buku jeung artikel – artikel. Conto – conto karyana anu katelah di masarakat nyaeta: “Transforming Indonesia: Selected International Speeches” (2005), “Peace deal with Aceh is just a beginning” (2005), “The Making of a Hero” (2005), “Revitalization of the Indonesian Economy: Business, Politics and Good Governance” (2002), jeung “Coping with the Crisis – Securing the Reform” (1999). Aya oge buku “Taman Kehidupan”. Salah sahiji antologi nu ditulisna di taun 2004. Presiden Yudhoyono nyaeta saurang Muslim nu taat. Anjeunna nikah sareng Ibu Ani Herrawati. Yudhoyono dikaruniaan dua anak lalaki. Nu kahiji nyaeta Letnan Satu ( Lettu )Agus Harimurti Yudhoyono. Agus lulusan terbaik Akademi Militer taun 2000. Ayeuna Agus meunang tugas di Satuan Elit Batalyon Lintas Udara 305 Kostrad. Nu kadua, namina Edhie Baskoro Yudhoyono. Edhie meunang gelar “Master Economy” ti Universitas Curtin Australia. Ayeuna, Presiden SBY nyalonkeun diri deui jadi Presiden Republik Indonesia periode 2009 – 2014, jeung Budiono salaku calon wakil presidenna. SBY milih Budiono kusabab Budiono dipercaya bisa ngabantuan anjeunna pikeun ngaberantas masalah – masalah bangsa.

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar